Ugnsgrillad kycklingklubba, bacon och grönsaksris, vitlöksdoftande parmesansås

2013-01-19
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:05 h

Idag så vart det dotterns favorit som är kycklingklubba som jag grillar i ugnen, till den serverar jag ett läckert ris som jag smaksätter med paprika, lök och bacon som steker med kycklingen.

Sedan så gjorde jag en enkel sås med parmesan och vitlök, allt resulterade i en enkel lördags middag som ändå är lite arbetad.

Ingredients

  • 6 st kycklingklubba
  • 10 ml Grillkrydda
  • 5 ml Paprikapulver
  • 5ml Örtsalt
  • 0,75 dl Rapsolja
  • 140 gr Bacon
  • 2 st Röda paprikor (i bitar)
  • 1 st Rödlök (i klyftor)
  • 4 dl Ris
  • 3 dl Yoghurt typ turkisk
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Parmesan finriven
  • 2 st Vitlöksklyftor pressade
  • Salt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225 grader och blanda sedan oljan med grillkrydda, paprikapulver samt örtsalt

Step 2

Lägg sedan paprika, bacon och rödlöken på en plåt, pensla sedan kycklingklubborna ordentligt runt om med kryddoljan, lägg dom på plåten och ställ in det i ugnen i ca 35 - 45 minuter.

Step 3

Koka riset enligt förpackningen, när det är klart se till att allt vatten är borta och riset torrt

Step 4

Lägg yoghurten i en kastrull med vattnet, parmesanen och vitlöken, värm det försiktigt utan att koka smaka av med salt och svart peppar

Step 5

När kycklingen är läckert gyllenfärgad och klar, ta ur plåten ur ugnen och lägg upp kycklingen på ett fat

Step 6

Blanda riset ordentligt med grönsakerna och skyn från kycklingen som finns på plåten, lägg sedan upp det och servera med såsen och kycklingen...

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: