Ugnsgrillad tunna revben med whiskysås och råstekt potatis med rödkål

2012-12-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 1:30 h
  • Ready In : 1:55 h

Revben i alla former är favoriter hos många i familjen, här har jag gjort tunna revben som sköter sig själva i ugnen. Till det serverar jag potatis som jag råsteker och sedan blandar ner lite lök och rödkål i, samt en smarrig whiskysås som precis som revbenen tar lite tid för sig själv att bli klar.

Receptet på såsen gjorde jag i ett eget inlägg som man hittar här whiskysås

Ingredients

  • 2,5 Kg Tunna Revben (dela mellan benen)
  • 3 dl Chilisauce
  • 15 ml Rapsolja
  • 15 ml Vitvinsvinäger
  • Örtkrydda
  • Allkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 800 gr Små Potatisar (i 1/2 cm stora skivor)
  • 300 gr Rödkål (tunt skivad)
  • 1/2 st Gul lök (tunt skivad)
  • Raps olja

Method

Step 1

Blanda chilisausen med olja, vinäger, örter, salt, peppar och allkrydda, lägg sedan ner revbenen i såsen och blanda

Step 2

Lägg upp alla revbenen på en plåt som ställs i ugnen på 180 i ca 1,5 timme

Step 3

När det är ca en halvtimme kvar börjar man med potatisen, som steks i rikligt med olja i en varm panna

Step 4

När potatisen börjar bli klar lägger man i rödkål och lök som får steka med till potatisen är helt klar och kålen mjuk

Step 5

Smaka av med salt och peppar,servera sedan med revbenen och såsen..

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: