Ugnsgrillat Isterband med lökbakad potatis och gräslökssås samt rödbetor

2012-12-13
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Isterband är en härlig Svensk korv som alla i familjen gillar, ofta så serveras den med stuvad potatis och rödbetor.

Här är något liknande men jag har såsen bredvid så att man själv kan bestämma mängden, potatisen bakar jag i ugnen med lite lök och isterbanden som ger potatisen lite smak.

Ingredients

  • 6 st Isterband
  • 900 gr Potatis gärna små potatisar med tunt skal (stora potatisar delas)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 4 dl Standardmjölk
  • 15 ml Maizena
  • 0,5 dl Gräslök (skuren i små bitar)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Inlagda rödbetor (hela ser lite roligare ut)

Method

Step 1

Picka Isterbanden och lägg dem på en plåt, lägg potatisen och löken runt om och stoppa in plåten i ugnen på 200° i ca 30 minuter

Step 2

Koka upp mjölken med salt och lite vitpeppar

Step 3

När den kokat upp häll i maizenan utrörd med lite vatten och låt den koka upp igen

Step 4

Smaka av med salt och vitpeppar, häll i gräslöken och håll såsen varm.

Step 5

När isterbanden och potatisen fått färg samt är klar, ta ur isterbanden och blanda potatisen med löken och vätskan från korven på plåten

Step 6

Lägg upp potatisen och isterbanden och servera såsen på sidan med rödbetorna..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Utan aptit skall man varken äta eller älska.
-Eberhard von Minden
%d bloggare gillar detta: