Varmrökt lax med dill & citronmarinerade champinjoner samt kall sås med honung och svartpeppar

2015-08-26
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Väldigt enkelt och utan krusiduller som passar sig perfekt på bordet hemma eller som en trevlig picknickrätt, en varmrökt lax från fiskhandlaren som ackompanjeras av champinjoner som marineras någon timme i citron och dill samt en kall sås med honung och spetsad med lite svartpeppar.

Ingredients

  • 800 gr Varmrökt lax
  • 200 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 st Rödlök (tunt klyftad)
  • 1 kruka Dill (hackad, spara lite till garnering)
  • 2 Citroner
  • 2 dl Gräddfil
  • 2 dl Yoghurt
  • 2 msk Honung
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt
  • 5 portioner färskpotatis

Method

Step 1

Lägg champinjonerna i en påse med, dillen samt rödlöken, salta lite och pressa i juicen från en citron. Knyt ihop och låt den dra i kylen i minst 60 minuter

Step 2

Börja koka potatisen, tips här om man vill göra detta till en picknickrätt koka potatisen tidigare och skiva i den med champinjonerna.

Step 3

Blanda gräddfil, yoghurt, honung och svartpeppar, smaka av och låt dra lite

Step 4

Dela upp laxen i 5 bitar och servera med de marinerade champinjonerna, såsen, färskpotatis allt lite garnerat med en citronklyfta och lite dill

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Comments (2)

  1. posted by milla on 20 september, 2015

    Det här verkar riktigt gott älskar verkligen lax 🙂

      Svara
    • posted by Patric on 21 september, 2015

      Tackar Milla, lax är verkligen gott och väldigt tacksamt att göra 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: