Västerbottenostbakad torsk med tomatiserad tagliatelle och smörstekta kantareller

2015-07-20
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Fick en liten påse idag med härliga kantareller som växte fram till ett spännande recept med en svensk fusion med det Italienska köket där en klassisk pasta möter svenska smaker, den smakrika västerbottenosten gifter sig fint med den syrliga pastan och de härliga smörstekta kantarellerna.. mums

Ingredients

  • 500 gr färsk Tagliatelle
  • 4 bitar Torskrygg utan skinn
  • 4 skivor Västerbotten ost
  • 1 brk Krossade tomater av bra kvalitet
  • 2 dl Vitt vin
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 dl Purjolök (strimlad)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 gr Kantareller (tvättade)
  • 75 gr Smör
  • Rosmarinkvist

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och sätt på pastavatten

Step 2

Börja med att fräsa purjolöken med lite olivolja och tomatpurén

Step 3

När purjon mjuknat och tomatpurén fått lite färg slå på vinet och den krossade tomaten.

Step 4

Smula i buljongtärningen och ha i lite svartpeppar, låt sedan allt stå och puttra ihop.

Step 5

Lägg torsken i en ugnsform med lite olja i botten, salta och peppra torsken och krön med en skiva västerbotten ost

Step 6

Ställ in formen i ugnen och läg i pastan i vattnet

Step 7

Värm en stekpanna (gärna gjutgärn) och när den är varm lägg i kantarellerna, stek bort vattnet ur den och när det blivit torra lägg i smöret och rosmarinkvisten.

Step 8

Låt kantarellerna få färg och ta bort dem från värmen.

Step 9

Häll vattnet av pastan och blanda den med tomatsåsen, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 10

Ta ut torsken när osten smällt och börjar få färg, (ca 12 - 15 minuter i ugnen)

Step 11

Lägg pastan i botten med tosrken på och strö över de härliga kantarellerna, toppa med en grön kvist och njut av en härlig middag.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Comments (2)

  1. posted by Caroline on 21 juli, 2015

    Herregud, så gott det såg ut! 🙂

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: