Vegetarisk pastawok med solroskärnor

2012-09-19
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 30m

Idag så blir det en köttfri middag många har tyvärr svårt att förstå att man kan äta mat utan kött, jag tycker att det är gott att ibland göra en helt vegetarisk måltid som idag.

Ingredients

  • 600 gr Nudlar
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
  • 3 st Morötter (skalade och i slantar)
  • 2 st Paprikor (i bitar)
  • 1 st Zucchini (i bitar)
  • Örtsalt
  • Rapsolja
  • 1 dl Solrosfrön

Method

Step 1

Lägg nudlarna i blöt i ljummet vatten under ca 20 - 30 minuter

Step 2

Värm en större panna med olja och lägg i lök, morötter och vitlök, fräs tills det mjuknar och får färg

Step 3

Lägg sedan i paprika samt zucchini och låt det få lite färg

Step 4

Salta lite och ha i lite mer olja och sedan lägg i nudlarna samt solrosfröna

Step 5

Smaka vara av med saltet och ät direkt den varma woken..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Comments (2)

  1. posted by Gunnar Gunnarsson on 9 november, 2012

    Ännu en fräsch,god och snabblagad rätt och det som jag gillade mest och som var intressant är att kryddningen står ingredienserna för, fantastiskt!
    Tack Patric!

      Svara
    • posted by Patric on 9 november, 2012

      Härligt att du fortsätter testa recepten och att du ger dig på de vegetariska varianterna också 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: