Viltskavswrap med krämiga kantareller och lagrad prästost

2014-10-23
  • Servings : 4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Svensk snabbmat hemma med smak av naturen med viltskav och kantareller samt lite klassisk lagrad prästost, en rätt som med sin enkelhet i kryddning och sammansättning passar hela familjen och uppskattas trots den vilda smaken.

Ingredients

  • 240 gr Skav av vilt
  • 150 gr Kantareller
  • 1 dm Purjolök (strimlad)
  • 1 st Gul paprika (strimlad)
  • 150 gr Cocktailtomater (Varje delad i fyra klyftor)
  • 2 dl Creme fraiche
  • 50 gr Lagrad prästost
  • 2 st Morötter (strimlade)
  • 150 gr salladsmix
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • 8 st Wraps

Method

Step 1

Värm en panna med smör och fräs kantarellerna tills de slutar vattna ur, salta lägg i lite mer smör och lägg i purjolöken.

Step 2

När purjolöken blivit lite mjuk ta ur allt ur pannan, lägg i en ny klick smör och lägg i skaven i pannan stek den och krydda med salt samt vitpeppar.

Step 3

När skaven är klar lägg i paprikan och sedan kantarellerna med purjolöken, slå på cremefraichen och låt den bara smälta.

Step 4

Lägg i prästosten och smält ner den i pannan, smaka av med salt och vitpeppar.

Step 5

Värm wrapsen och lägg ut dem på bänken, dela sedan upp sallad, morötter, skavröran och tomaterna på varje wrap, rulla ihop dem och njut sedan av snabbmaten.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: