Vin och dragondoftande kycklingfilé fylld med mozzarella och tomat serverat på syrlig salladsbädd

2012-11-20
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Idag så växte receptet fram från några kycklingfilér en mozzarella i kylen och lite dragon via en skvätt vin samt grädde, det är verkligen spännande när det sätter lite fart och jag smakar mig fram till ett gott recept i min fantasi.

Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden. Här är min kyckling med just den rätta kombinationen som blir trevlig ihop med en sallad med lite äpple och lök.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfiléer
  • 125 gr Mozarella (i 6st skivor)
  • 2-3 st små Tomater (i 12 st skivor)
  • 1,5 dl Vittvin
  • 2,5 dl Grädde
  • 15 ml Dijonsenap
  • Dragon
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 st Äpplen (i strimlor)
  • 1 st Paprika (i strimlor)
  • 2 st Salladslökar (i bitar)
  • 1 näve Sallads mix
  • 10 ml vittvinsvinäger
  • 10 ml Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 portioner ris (kokt enligt pkt)

Method

Step 1

Stek kycklingen runt om så att den får färg krydda med salt, peppar och dragonen, samt lägg i den pressade vitlöken i pannan.

Step 2

Ta ur filéerna när dom är klara och häll i vin samt grädde, låt det koka ihop lite och lägg i senapen stäng värmen, börja koka riset

Step 3

Dela kycklingen inte helt igenom och längs med, lägg i mozzarelalan samt två skivor tomat och lägg dem i en ugnsform, slå på gräddsåsen från pannan och ställ formen i ugnen på 170° i ca 25 minuter

Step 4

Gör salladen med äpple, lök, paprika samt salladsmixen, slå på vinäger, rapsolja och lite salt sedan vänd försiktigt

Step 5

När kycklingen är klar så smaka lite på skyn, salta och peppra vid behov.. sedan är det bara att servera och njuta

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: