Vin och grönpeppardoftande kycklingfilé på potatis och grönsaksbädd

2012-12-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:30 h

Idag så bjuder vi på en kycklinginnerfilé som bakas i ugnen på grönsaks och potatisbädd, allt lätt doftande av grönpeppar och vitt vin. En trevlig allt i ett rätt som man plockar ihop och ställer i ugnen, sedan så sköter den sig alldeles utmärkt själv med bara lite koll då och då.

Ingredients

  • 800 gr Kycklinginnerfilé (eller delad kycklingfilé)
  • 800 gr Potatis (skalad och mm tunt skivad)
  • 1 st Gul lök (skivad som potatisen)
  • 4 st tomater (skivade)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 1 tsk Grönpeppar
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Vitt vin
  • 1 dl Vatten
  • 100 gr Brie ost (strimlad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja

Method

Step 1

Förstekt all kycklingfilé med salt och peppar, när kycklingen är klar häll gräddde, vatten, grönpeppar samt vinet i pannan och låt det koka upp.

Step 2

Smörj en ugnsform med olja och lägg i löken och potatisen, salta, peppra och vänd allt ordentligt

Step 3

Lägg sedan tomaterna och paprikan jämnt ovanpå

Step 4

Lägg sedan kycklingen ovanpå det. med brieosten på toppen

Step 5

Slå skyn i pannan över allt och ställ in det i ugnen på 180° i ca 60 minuter

Step 6

När potatisen i botten är klar ta ut formen och servera med en god sallad...

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: