Vin och grönpeppardoftande kycklingfilé på potatis och grönsaksbädd

2012-12-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:30 h

Idag så bjuder vi på en kycklinginnerfilé som bakas i ugnen på grönsaks och potatisbädd, allt lätt doftande av grönpeppar och vitt vin. En trevlig allt i ett rätt som man plockar ihop och ställer i ugnen, sedan så sköter den sig alldeles utmärkt själv med bara lite koll då och då.

Ingredients

  • 800 gr Kycklinginnerfilé (eller delad kycklingfilé)
  • 800 gr Potatis (skalad och mm tunt skivad)
  • 1 st Gul lök (skivad som potatisen)
  • 4 st tomater (skivade)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 1 tsk Grönpeppar
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Vitt vin
  • 1 dl Vatten
  • 100 gr Brie ost (strimlad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja

Method

Step 1

Förstekt all kycklingfilé med salt och peppar, när kycklingen är klar häll gräddde, vatten, grönpeppar samt vinet i pannan och låt det koka upp.

Step 2

Smörj en ugnsform med olja och lägg i löken och potatisen, salta, peppra och vänd allt ordentligt

Step 3

Lägg sedan tomaterna och paprikan jämnt ovanpå

Step 4

Lägg sedan kycklingen ovanpå det. med brieosten på toppen

Step 5

Slå skyn i pannan över allt och ställ in det i ugnen på 180° i ca 60 minuter

Step 6

När potatisen i botten är klar ta ut formen och servera med en god sallad...

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: