Vin och rödlöksbräserad fläskfilé med chevregratinerad portabello och klyftad potatis

2013-12-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

En lite festligare middag med fläskfilé och svampen portabello, fläskfilén får lite stekytan innan den bräseras med vin och rödlök. Portabelon gratineras i ugnen med chevre och lite honung, jag serverade hemgjord klyftpotatis till men självklart tar du det är sugen på.

Ingredients

  • 2 st Fläskfiléer ca 1 kg (delade i 12 bitar)
  • 2 st Rödlökar (skalade och tunt skivade)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 3 dl Rött vin
  • 1 dl Vatten
  • 15 ml + lite till portabellon Honung flytande
  • 30 ml Tomatpuré
  • 6 st Portabello
  • 120 gr Chevre ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 900 gr Potatis (klyftad)
  • Rapsolja
  • Färsk Rosmarin

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° och lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja, låt den stå där i 25 - 30 min tills den fått färg och är klar.

Step 2

Stek fläskfilé bitarna runt om i lite rapsolja, när det är klart slå på vinet, vatten, löken, honung, tomatpuré, salt & svartpeppar, lägg en rosmarin kvist på toppen och lägg sedan på ett lock, låt det puttra i ca 10 - 15 min, vänd försiktigt då och då samt smaka av med salt och svart peppar

Step 3

Lägg portabellon på en plåt och dela upp chevren på alla svampar, ringla lite honung på och när potatisen börjar bli klart flytta ner den i ugnen och ställ svampen högt upp.

Step 4

Låt chevren smälta på svampen och få lite färg, när det är klart och potatisen är klar är det dags att lägga upp allt och servera en härlig middag.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korvgubbes problembarn: vurstingar.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: