Vin och salvia marinerad kotlett med grillad brie, päron och balsamsky

2014-05-31
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:10 h

Härliga svenska kotletter som marineras i en trevlig marinad med vin och salvia som ger en skön smak på grillen, till detta en grillad brieost och päron som serveras med en sötsyrlig balsamicosky.

Ingredients

  • 6 st Svenska fläskkotletter
  • 1 dl Rött vin
  • 1 Näve Salvia
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1/2 msk Olja
  • 1 st Päron (i klyftor)
  • 3 st Små Brieostar
  • 900 gr Potatis (delade)
  • 2 st Gröna paprikor (ta ur kärnhuset men ha paprikorna hela)
  • 0,5 dl Balsamico vinäger
  • 4 dl Vatten
  • 2 st Köttbuljongtärningar
  • 15 ml Flytande honung
  • 15 ml Maizena
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 220°

Step 2

Mixa salvia och vitlök med oljan, häll sedan i vinet, salt och svartpeppar

Step 3

Lägg kotletterna i en bunke och häll marinaden på och låt dem ligga där tills det ska grillas

Step 4

Ta fram en kastrull och häll i vatten, balsamico, flyttande honung, buljongtärningarna och låt allt puttra ihop i ca 5 - 10 minuter, red sedan av med Maizena utrörd i lite vatten avsluta med att smaka av.

Step 5

Lägg potatisen på en plåt och ställ i ugnen i ca 35 minuter tills det fått färg och är klara.

Step 6

Ta med kött, brieost och paprikorna till grillen och börja med att grilla köttet samtidigt som du penslar ofta med marinaden, lägg även på paprikan och päron, avsluta med brie osten som ska få lite grillränder och bli mjuk

Step 7

Lägg upp potatisen, köttet med paprikan och dela brieosten som servera med päron.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: