Vin och timjanbräserad kycklingfilé med två sorters lök och oliver

2012-12-25
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 40m

En härlig kycklingrätt där man först steker filéerna med lite lök, för att sedan tillsätta lite vin och timjan som får puttra ihop.

Rätten tar inte så lång tid att göra och man får tid över att njuta av kvällen, till kycklingen serverade jag ris men man kan nog variera sig rätt bra här.

Ingredients

  • 900 gr Kycklinginnerfilé eller delad kycklingfilé
  • 1 st Gullök (i klyftor)
  • 1 st Rödlök (i klyftor)
  • 1 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 15 ml Tomatpuré
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 dl Vatten
  • Liten knippe Timjan (hackad)
  • 100 gr Gröna oliver
  • 20 ml Kyckling fond
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 6 portioner Ris

Method

Step 1

Sätt på vatten och koka riset enligt förpackningen

Step 2

Stek kycklingen i lite olja så att den får färg, salta och peppar lite och lägg sedan i löken och låt det steka med lite

Step 3

Lägg i tomatpurén samt timjan och låt det steka med lite

Step 4

Slå på vatten, vin och fonden sätt på ett lock och låt det puttra i ca 8 - 10 minuter

Step 5

Lägg på oliverna som bara ska bli varma, smaka av med salt och peppar

Step 6

Lägg upp med lite timjan på toppen och servera med riset samt lite sallad.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: