Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

2014-10-10
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

En härlig laxrätt med inslag från Medelhavet med syrliga smaker och härlig doft av oregano, till det ett nyttigt ris med quinoa som ger en lite nötigare smak och ser trevligt ut.

Lite roligt om Quinoa: En ört som härstammar från Sydamerika. Den är släkt med spenat och rödbeta och finns i många olika färger och storlekar. Quinoa har ett högt näringsvärde med mycket bra proteiner, nyttiga fettsyror, mineraler och vitaminer samt innehåller mest protein av alla fröer.

Ingredients

  • 800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)
  • 3 st Tomater (fintärnade)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Vitlöks klyftor (hackad)
  • 1 cm Röd chili (hackad)
  • 2 tsk Muscavado socker
  • 3 dl Vitt vin
  • 1 dl Vatten
  • 3 st Oregano kvistar
  • 150 gr Grillad tomat (i bitar)
  • 1 tsk Maizena
  • 8 dl Vatten
  • 1 st Grönsaks buljongtärning
  • 2 dl Långkorningt ris
  • 2 dl Quinoa
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Dra ner värmen och låt det puttra i ca 15 minuter, låt vattnet dunsta bort.

Step 2

Under tiden värmer du en panna med lite olja, när det är varmt lägg i lök, chili och vitlök fräs tills löken mjuknat utan att ta färg.

Step 3

Lägg i muscavadosockret och riv av bladen från oreganon ner i pannan, häll i tomaten låt det sedan fräsa lite.

Step 4

Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart peppar

Step 5

Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar.

Step 6

Nu är det bara att servera allt snyggt upplagt med lite oregano på toppen och en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: