Whiskysås

2012-12-28
  • Servings : 10
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:20 h

Lovade på facebooksidan att göra ett recept på Whiskysås så här är det, det är ett lagom krångligt recept där det viktiga är att den får puttra en rejäl stund.

Ingredients

  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • 3 st Morötter (i bitar)
  • liten bit Rotselleri (i bitar)
  • 1 st Vitlök (hackad)
  • 15 ml Tomatpuré
  • 1 st Äpple (i bitar)
  • 0,5 dl Whisky (inte den finaste och rökigaste)
  • 2 dl Creme fraiche
  • 25 ml Köttfond
  • 0,5 L Vatten
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 15 ml Maizena
  • Smör

Method

Step 1

Fräs alla grönsaker, äpple och lök i lite smör så att de får färg, lägg sedan i tomatpurén och fräs lite till.

Step 2

Häll i whiskyn, vatten och fond och låt allt puttra ihop tills du har ca 2-3 dl kvar.

Step 3

När det är gjort silar man ur grönsakerna ordentligt, häll tillbaka skyn i pannan och koka upp.

Step 4

Lägg i creme fraichen och låt den smälta under omrörning, smaka av med salt och peppar och red av med maizenan utrörd i lite vatten.

Step 5

Servera sedan såsen till det du vill..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: