Wraps med rökt lax, räkor och en kräftstjärtssallad, rostad klyftpotatis, honungsyoghurt samt en gurk & jordgubbssallad

2012-08-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:30 h

Idag så är det födelsemiddag hemma och som traditionen säger får födelsebarnet bestämma meny, dagens meny var lite luddig och skulle vara wraps med fisk och skaldjur i.  Jag tog mig ann uppdraget genom att starta i affären för lite inspiration, dock hade jag tidigare sett ett intressant recept på en ”Cucumber and Strawberry Salad” som jag ville ha med i kväll.

Ingredients

  • 6st Tortilla (stora)
  • 300gram kräftstjärtar
  • 200gram Rökt lax skiva
  • 100gram pillade räkor
  • Ruccola
  • 3st Schalottenlökar (finhackade)
  • 1st Vitlöksklyfta finhackad
  • 2cm Röd chili finhackad
  • 2dl Honungsmelon (fint tärnad)
  • 1st Avacado (fint tärnad)
  • 1st Citron
  • 10ml Koriander (hackad)
  • 10ml Basilika (hackad)
  • 15ml God olja
  • -----------
  • 2dl Tunt skivad gurka
  • 12st Jordgubbar skivade
  • 0,75dl Äppelcidervinäger
  • 0,75dl Vatten
  • 12ml Strösocker
  • 5st Mynta blad eller efter smak
  • ----------
  • 900gram Potatis i klyftor
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • ----------
  • 3dl Yoghurt
  • 20ml Flytande honung
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Blanda ihop vitlök, shalottenlök, chili, melon, koriander och basilika

Step 2

Riv skalet av citronen och pressa ur saften och ha i med oljan

Step 3

Vänd försiktigt och ha sedan i kräftstjärtarna väl avrunna om dom ligger i spad

Step 4

Vänd allt försiktigt och ha sedan i avacadon och vänd försiktigt igen

Step 5

Smaka av med salt och låt dra i minst 45 minuter

Step 6

Lägg ett tortilla bröd på bänken, sedan ska det i lite ruccola, rökt lax, röran och rulla ihop

Step 7

Rulla lite folie i botten på wrapsen så att den håller ihop och garnera med några räkor på toppen.

Step 8

----------

Step 9

Blanda ut sockret med vinäger, mynta och vatten

Step 10

Lägg i gurka och jordgubbarna och vänd försiktigt

Step 11

Smaka av och låt dra i minst 45 minuter

Step 12

-----------

Step 13

Ställ in potatisen på en oljad plåt i ugnen på 220° i ca 25-30 minuter

Step 14

När potatisen är rostad och färdig salta, peppra och häll lite olja på.. servera

Step 15

-----------

Step 16

Blanda ihop yoghurten med honungen

Step 17

Smaka av med salt och peppar

Print Friendly
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: