Rökig hummersoppa med chevre

By : | 0 Comments | On : oktober 25, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Soppa förvandlad till en läcker pasta rätt till dom som kräver mer..

Idag fanns det önskemål om soppa, vilket är väldigt gott men inte så passande för den delen av familjen som har träning. Det löste jag genom att göra en kombisoppa som även fungerar som sås till pasta, så här kan du välja hur du vill göra eller om du gör som jag med både och…

– 200gr Rökt lax strimlad
– 0,5 Gul lök fint hackad
– 0,5 Vitlök solo fint hackad
– 1st Röd paprika fint hackad
– 10ml Cognac
– 25 ml Hummefond
– 5dl Grädde
– 2dl Vatten
– 4ml Fisch sauce
– 2msk Vetemjöl till redning
– Salt
– Svart peppar
– Chili pulver
– Chevre
– Spenat blad
– Tunn pasta om man vill göra en mattiggare rätt

1. Fräs löken med lite olja (koka pastan om du ska ha det till)
2. Slå på grädde, vatten, fond, fishsauce och cognac och kryddor
3. Låt koka upp och puttra i ca 5 minuter
4. Red av med vetemjöl som rörts ut i vatten och koka upp
5. Lägg i paprikan samt lax och ta bort från värmen
6. Servera med några spenatblad och chevre ost i botten på den djupa tallriken, och om du vill ha pasta i så lägger du den kokt i botten också
7. Ha även gärna något gott bröd till..

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: