Seglarpasta med smörstekta champinjoner och läcker salami

By : | 2 Comments | On : mars 21, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Pasta behöver inte alltid sås utan man kan låta råvarorna i vara saftiga...

En ny pastarätt med lite färska grönsaker och en god salami, som fräses i lite smör och blandas med pastan som en panna. Att hitta namn är inte så lätt alltid men idag får det röda från paprikan och det gröna från ruccola, stå för seglartermerna babord och styrbord och namnet blir givet seglar pasta. Man skulle kunna äta denna kall ocskå utan problem, kanske med en god dressing att ha till och ett gott bröd.

Seglarpasta med smörstekta champinjoner och läcker salami

– 1pkt Pasta
– 1st Gul lök hackad
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– 300gram Färska champinjoner i bitar
– 1st Röd paprika i strimlor
– 200gram Godare skivad salami i strimlor
– 50gram Ruccola
– Smör
– Salt
– Svart peppar
– Olja

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet i olja samt rikligt med salt
2. Hetta upp en panna lägg i smör och fräs vit och gul lök så dom mjuknar och får lite färg
3. Lägg i champinjonerna och stek dom så även dom får färg
4. I med paprika och låt den bli varm, ha sedan i pastan och låt allt bli varmt
5. Smaka av med salt och svart peppar..
6. Precis innan servering lägger man i Ruccolan

Print Friendly
Share This Post!

Comments (2)

  1. posted by milla on 21 mars, 2012

    Salami och ruccola och champinjoner kan det bli bättre du har lyckats igen.

      Svara
    • posted by Patric on 21 mars, 2012

      Tackar Milla! Verkar som vi har lite lika smak..

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Utan aptit skall man varken äta eller älska.
-Eberhard von Minden
%d bloggare gillar detta: