Skrubbkaffe som det ska smaka..

By : | 0 Comments | On : september 3, 2011 | Category : Hur funkar det?, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Tankar

Den viktiga sumpen som ska finnas i botten på riktigt skrubbkaffe..

När jag inte jobbar i köket eller  är hemma och pysslar så brukar jag tillbringa en del tid i en ishall, inte för att jag är så extremt varm av mig utan mer för att jag är materialare i ett Hockeylag. Varje lag har en skrubb där man förvarar material till sitt lag, det brukar vara ett ofta lite för litet förråd och skulle det vara stort så ser man till att det blir för litet ändå.  I skrubben förvarar man material som matchtröjor, träningströjor och extra byxor samt tränningsmaterial som puckar, koner, osv. I skrubben tillverkar man även det ökända skrubbkaffet, en svart och varm dryck som smakar som riktigt kaffe borde. Efter att ha varit materialare i närmare 10år så har man lärt sig ett och annat, och jag skulle vilja säga att jag är en av dom bästa skrubbkaffe bryggarna i stan. Riktigt skrubbkaffe ska få den tröttaste tränaren att bli pigg och stark igen, eller få sega materialare att vakna till och slipa bägge paret av skridskorna.

Vad är då hemligheten bakom det perfekta skrubbkaffet? förutom en stor mängd fingerkänsla så är det viktigt att den kaffebryggare man använder görs ren två gånger per säsong, det är när man startar upp och till julen annars så sköljer man av urnan ibland. Man använder med fördel ett något för litet filter så att sumpen kan rinna över, det ska finnas lite att bita i i botten på plastmuggen. Något av det svåraste är att komma ihåg, är att när man lägger i kaffe i filtret ska man ha minst tre extra skopor kaffe. Här missar många och det blir ett kaffe som möjligtvis någon besökare vill dricka, skulle kanske kunna användas som tevatten också. Kaffet blir ännu bättre om man låter det vila lite på värmen medan det är tränning, att dricka skrubbkaffe direkt efter ett ispass är belöningen för slitet. Skrubbkaffe serveras i en plastmugg, pappersmugg eller odiskad mugg, vad det gäller garnering så hoppar man över det. Kaffebröd är alltid gott till om man hinner få innan det tar slut, annars så ska det drickas utan mjölk eller andra konstigheter i.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: