Smakrika minipannbiffar med tomat & gräddvinsås samt örtkryddad pasta

By : | 0 Comments | On : december 11, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Pannbiff otroligt enkelt och snabbt gjort om färsen är färsk eller tinad..

Idag så är det dags för pannbiff det bidde en lite mindre variant med lite mer smak, jag serverade dom med en gräddsås med tomat och rött vin samt örtkryddad pasta. För att få lite extra smak i såsen så stekte jag  först pannbiffen i pannan, för att sedan göra såsen i samma panna direkt efter så man får med smaken från stekningen.

Örtkryddad pasta

– 1pkt pasta
– Olivolja
– Pizza krydda
– Svart peppar
– Salt

1. Koka pastan efter anvisningar och häll av vattnet.
2. Häll i olivolja, salt, svart peppar och pizza krydda
3. Smaka av och servera.

Vitlöksdoftande minipannbiffar

– 800gr Blandfärs
– 1st Röd lök fin hackad
– 1st Vitlök solo pressad
– 15ml Senap
– 15ml Tomatpuré
– 20ml Kalv fond
– 15ml Äppelcidervinäger
– salt
– Svart peppar

1. Blanda allt till ordentligt, prov stek och krydda ev på mer.
2. Blöt händerna med kallt vatten och forma små pannbiffar.
3. Stek dom på medel värme i 2*4 minuter på varje sida.
4. Lägg upp dom och ställ på värme.

Tomat och gräddvinsås

– 3st Tomater hackade
– 2,5dl Grädde
– 1,5dl Rött vin
– 15ml Kalv fond
– Svart peppar
– Salt
– 15ml Maizena
– 15ml Vatten

1. Stek tomaterna direkt efter pannbiffen, när dom blivit lite mjula slå på vin och låt få ett uppkok.
2. Slå på grädden och fonden, koka upp igen och låt puttra i 3 minuter
3. Blanda maizena med lite vatten, häll i såsen och rör runt samt koka upp om det blir för tjockt späd med vatten.
4. Smaka av och krydda med svart peppar och salt.
5. Såsen färdig

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: