Spaghetti och medelhavsdoftande räkor med feta samt soltorkade tomater

By : | 0 Comments | On : augusti 28, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

God brytning med fetaosten på toppen.

Har kvar lite räkor från gårdagen och känner för lite italienskt och medelhavet idag, så det fick bli temat idag för lunchen. En ganska enkel anrättning som gjordes klar medan spaghettin kokade, så att när spaghettin var klar var det bara att blanda med såsen. Rätten fick godkännt av familj samt gäst, och fotbollstjejerna vid bordet har fyllt på lite inför eftermiddagens fotbollsmatch.

Spaghetti

Följ anvisningarna på paketet, krydda lite efter med salt.

Italien och medelhavs inspirerade räkor med fetaost och soltorkade tomater

– 200g Räkor
– 1/2 purjolök
– 50g soltorkade tomater
– 2st paprikor
– 150g Fetaost
– 1dl Grädde
– 40ml Hummerfond
– 2dl vitt vin
– Basilika
– Salt
– Svartpeppar
– 1tsk Maizena mjöl

1. Fräs strimlad  purjo och paprika i olja tills dom får färg och mjuknar, lägg i dom hackade tomaterna.

2. Häll på vin, grädde, hummerfond, koka upp och red med maizena

3. Krydda med basilika, svart peppar och salt, och lägg i räkorna som bara ska bli varma.

4. Blanda ihop med den kokta spaghettin och lägg upp på fat

5. Smula över fetaosten, ringla över lite olivolja och garnera med några basilika blad.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: