Stekt kalkonfilé med kokosdoftande paprikasås och balsamrostad potatis

By : | 1 Comment | On : januari 4, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Paprikan gör såsen lite söt men det bryts av bra av kokos och vinägern på potatisen

Jag köpte en kalkonfilé mest för att testa vad det var, jag har mest jobbat med hela kalkoner tidigare och tyckte det var dags att testa. Lite tråkigt tyckte jag att bara äta kalkon så den behövdes piffas upp lite med en god sås, en läcker paprikasås med kokos växte fram som idé och skapades vid spisen. Jag vart mycket nöjd med såsen som skulle passa bra till en kycklingfilé också, eller varför inte till en pocherad fiskfilé?

Kokosdoftande paprikasås

– 2st Röda paprikor i bitar
– 0,3st Chili fin hackad
– 4dl Vatten
– 2,5dl Kokosmjölk
– 20ml Hönsfond
– Salt

1. Börja med att fräs paprikan med chilin, slå på vattnet när dom börjat mjukna.
2. Koka livligt till paprikan är riktigt mjuk och hälften av vattnet är borta.
3. Slå på kokosmjölk, fond och salt låt koka upp och putra i någon minut.
4. Mixa såsen med en handmixer tills paprikan är i små bitar.
5. Smaka av och servera.

Balsamrostad potatis

– 1kg Potatis i mindre kvartar
– 20ml Balsamvinäger
– Olja
– Salt
– Svart peppar

1. Sätt ugnen på 200° plasera potatisen utsprid på en oljad plåt och ställ in
2. Efter ca 20minuter är potatisen färdig ta ut och salta, peppra och slå på vinägern, vänd runt försiktigt.
3. Klart för servering

Stekt kalkonfilé

– 800gram Kalkonfile (kyckling) i skivor för stekning
– Salt
– Vitpeppar

1. Stek kalkonen i olja med salt och peppar.
2. När den är klar servera

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Comment (1)

  1. posted by milla on 5 januari, 2012

    Det här lät ju fantastiskt gott

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
-Richard Kline
%d bloggare gillar detta: