Stekt mezzaluna med gräddig tomatsås

By : | 2 Comments | On : mars 11, 2012 | Category : Fest, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Pastan behöver inte alltid bara var kokt, att steka på den lite ger en ny upplevelse av den.

Idag så kom jag hem sent efter en dag med dottern vid isen på lagets egen flickpucken, en endagars cup för hockeyflickor födda 99 – 03. Eftersom jag visste att det skulle bli sent och jag förmodligen skulle vara sliten så hade jag köpt färsk mezzaluna (fylld pasta), vilken skulle serveras med en gräddig tomatsås. Snabbt och oehört enkel middag som tog ca 30 minuter att göra och fungerade perfekt med ett glas vin på lördagskvällen.

Gräddig tomatsås

– 4st Tomater grovhackade
– 1st Gul lök grov hackad
– 3st Vitlöksklyftor grovhackade
– 3dl Grädde
– Ört blandning
– Olja
– Svart peppar
– salt

1. Samtidigt som man sätter på vattnet till pastan värmer man upp en kastrull till såsen.
2. Häll olja i ven varma kastrullen, lägg i tomat, lök och vitlöken och fräs allt så att det mjuknar.
3. Slå på grädden och örtkryddor låt puttra i ca 8 minuter.
4. När det puttrat klart använd en mixerstav att mixa allt ordentligt till en sås
5. Smaka av med salt och svart peppar.. servera med pastan och parmesan

Stekt mezzaluna

– 5oogram Fylld mezzaluna eller liknande fylld pasta
– 1st Röd paprika i bitar
– Olja
– Salt
– Parmesan
– Svart peppar

1. Koka pastan enligt förpackningen i vattnet som du satte på när du började med såsen
2. Häll av vattnet, salta och vänd i lite olja så att det inte klibbar.
3. Värm upp en större panna ordentligt och lägg i lite olja, häll i paprikan först för att sedan lägga i pastan vänd försiktigt och gör en gyllene stekyta.
4. Häll upp den på ett fat och slå såsen på, toppa med svart peppar och riven parmesan..

Print Friendly
Share This Post!

Comments (2)

  1. posted by milla on 14 mars, 2012

    Vilket roligt namn mezzaluna har aldrig hört talas om men det lät gott

      Svara
  2. posted by Patric on 14 mars, 2012

    Första gången jag stötte på det också, var bara tvungen att testa den 🙂

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: