Stekt pannbiff med brynt lök, sky, klyftpotatis och gratinerad tomat

By : | 0 Comments | On : februari 24, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Inga krångligheter en enkel pannbiff med lök…

Fortsätter med klassiker temat från tidigare i veckan,med en hederlig pannbiff utan konstigheter med lök som brynts mjukt i smör. Som tillbehör gjorde jag en ört och parmesangratinerad tomat samt klyftpotatis.

Rysligt gott vart det och jag konstaterar att våra svenska klassiker är riktigt goda, dock så uteslöt jag socker när jag brynte löken vilket man använde för i tiden för att få löken lite sötare och enligt vissa godare.

Klyftpotatis

– 900gram Potatis i klyftor
– Olja
– Salt
– Svart peppar

1. Lägg potatisen på en plåt med lite olja i botten, och ställ i varm ugn på 225grader i ca 25 minuter
2. Ta ut och vänd potatisen efter halva tiden, när potatisen fått färg och är klar ta ut den ur ugnen
3. Salta, peppra och vänd i lite olja .. servera

Ört och parmesangratinerad tomat

– 6st Tomater
– 1/2 Grön paprika fint hackad
– 0.8dl Parmesan riven
– Salt
– Ört krydda

1. Dela tomaterna på mitten och gröp ur dom med en sked
2. Hacka inkromet av tomaten ordentligt och lägg det i en bunke
3. Lägg i parmesan, paprika sedan krydda med salt och örter och rör runt med itomaten i bunken.
4. Lägg röran tillbaka i tomathalvorna
5. Ställ i ugnen under potatisen i ca 15 minuter
6. När dom fått färg ta ut och servera..

Stekt pannbiff med brynt lök

– 800gram Köttfärs
– 30ml Kalvfond
– Salt
– Peppar
– 2st Gula lökar i klyftor
– 1st Röd lök i klyftor
– Smör
– Olja

1. Blanda färsen med fondn samt salt och peppar, blanda väl och provstek för avsmakning.
2. Forma pannbiffar och stek med lite fett, håll lagom värme stek dom färdiga
3. När dom är färdigstekta ta ur dom och häll lite vatten i pannan som får koka ur lite smak innan man häller det på biffarna som sky
4. Är det fler biffar så gör stekningen lika på alla.
5. När alla biffar är klara lägger man i en klick smör i pannan som får smälta och få lite färg, häll i lite olja och löken låt den få lite färg och mjukna lite utan att den blir för mjuk.
6. Salta, peppra, smaka av och servera på pannbiffen.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: