Tomatgratinerad köttfärslåda på potatisbotten

By : | 0 Comments | On : januari 3, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Saftig gratäng direkt från ugnen hur enkelt och gott som helst.

Ibland är det inte så lätt att få maten att låta gott i text, men jag lovar att dagens måltid smakade kanon och var uppskattad av hela familjen. En rätt som sköter sig rätt mycket själv i ugnen, och som man kan förbereda om man vill ha något som bara är att stoppa i ugnen när man kommer hem.

Tomatgratinerad köttfärslåda på potatisbotten.

– 800gr Kokt potatis i skivor
– 3st Tomater i klyftor
– 800gr Köttfärs
– 1st Gul lök i klyftor
– 2dl Grädde
– 1dl Vatten
– 20ml Balsam vinäger
– 20ml Kalvfond
– 1dl Ost riven(parmesan eller vanlig)
– Svart peppar
– Salt

1. Sätt på ugnen på 200°, lägg den skivade potatisen i en oljad ugnsform salta och peppra för att sedan förvärma den lite i ugnen.
2. Stek färsen med salt och svart peppar, lägg i löken på slutet och stek klart
3. Slå på grädde, vatten, fond och vinäger, låt koka ihop i några minuter..
4. Häll allt på potatisen, lägg skivade tomater på toppen och strö osten över.
5. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills allt fått färg och är klart.
6. Ta fram låt vila i 5minuter och servera…

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: