Två sorters sill på delikatesspotatis med liten äggbakelse och lagrad cheddar på kavring

By : | 0 Comments | On : december 27, 2011 | Category : Förrätt, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Inget jätte avancerat men väl så gott och trevligt.

På julafton så hade vi lite sill som räckte och blev över, så vad kan man hitta på för roligt med den utan att det blir tråkigt. Jag gjorde en lite roligare förätt av den och vips så var julkänslan i silen borta, och det blev en del av en trevlig annandags middag. Ett annat känt namn på rätten är SOS som står för Sill, Ost, Snaps…

Två sorters sill på delikatesspotatis

– 2st bitar/person Inlagd sill (jag hade svärfars egen gjorda)
– 2st bitar/person Senapssill eller annan krämig
– Delikatess potatis kokt och skivad
– Dill kvist

1. Lägg två potatisskivor på två ställen på tallrik lägg två bitar sill av vardera sort på potatisen.
2 Garnera med dillkvist på ena silen.

Liten äggbakelse

Formen borttagen och en liten bakelse blir kvar.

– 3 skivor kavring
– 3msk Spad och löken från inlagda sillen
– Kokt ägg i skivor
– Litet babyspenat blad

1. Lägg kavingen i en mixer med spad och löken från inläggningen och mixa till en smet.
2. Lägg en äggskiva på tallriken.
3. Sätt en rund stansform med samma diameter som ägget ovanpå, fyll halva med kavring smeten.
4. Lägg ett ägg till ovanpå och ta bort formen försiktigt.
5. Luta babyspenat bladet mot bakelsen.

Lagrad cheddar på kavring

– Kavring skivad och gjorda till avlånga bitar ca 3cm x 7cm
– Cheddar lagrad eller västerbottenost
– Paprika strimlad i 2cm långa strimlor
– Smör

1. Bred smör på kavringen
2. Lägg en rejälskiva ost på
3. Lägg paprikan som ett kryss på toppen.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: