Två tillbehör till våran skinka, ett klassiskt och ett oklassiskt..

By : | 0 Comments | On : december 23, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Jul, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Första skinkan är den godaste tycker jag ett helt år har man nästan hållit sig för att få den..

Igår så hade vi vår skinkprovning hemma med våran traditionsenliga skinka och den annorlunda varianten, till skinkan serverades det rödkål med äpple, ugnsbakade cocktail tomater med russin och solrosfrön, jul ostar, jul knäcke och hembakad vörtlimpa.

Bägge skinkorna fick väl godkänt när dom vart både saftiga och smakade strålande, den annorlunda varianten imponerade i år igen med sin riktigt häftiga smak. Även med tillbehören var jag lite utanför jultemat med i år, till skinkan så fanns det förutom dom klassiska även ett nytt inslag i form av mina ugnsbakade tomater som fungerade strålande till bägge skinkorna.

Rödkål med äpple

– 750gr Rödkål tunt skivad

Nykokt rödkål som vi serverade ljummen

– 2,5dl Vatten
– 2st Äpplen
– 2msk Sirap ljus
– 2msk Ättika
– Salt

1. Lägg allt i en kastrull, vänd runt och koka upp.
2. Låt koka tills rödkålen blivit mjuk och den mesta vätskan är borta.
3. Smaka av med salt och ev. lite mer sirap eller ättika.
4. Servera kall eller ljummen

Ugnsbakade cocktail tomater med russin och solrosfrön

– 500gr Cocktailtomater delade

Annorlunda och som en fräsch fläkt till skinkan

– 1dl Russin
– 0,5dl Solrosfrön
– 20ml Vittvinsvinäger
– 10ml Olivolja
– Flingsalt
– Svart peppar

1. Lägg tomaterna i en ugnsform och ställ i ugnen på 250° (jag gjorde dom samtidigt som skinkan)
2. Efter 10 minuter ta ut dom och lägg på russin, solrosfrön, slå på vinäger, olja, salt och svart peppar.
3. Stoppa in i ca 8 minuter till
4. Ta ut och vänd försiktigt och servera ljummen eller kall.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: