Ugnsbakad kycklingfilé under soligt yoghurt täcke..

By : | 2 Comments | On : december 9, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Idag med bild på maten i ugnen, jag får smaka lite när jag kommer hem.

Idag ska jag på invigning av Nya knutpunkten, så jag förbereder maten till resten av familjen. Så då får det bli något som sköter sig själv i ugnen, som en saftig kycklingfilé under ett krämigt täcke där det apelsinen symbolisera solen.

Ugnsbakad kycklingfilé under soligt yoghurt täcke

– 1kg Kycklingfilé
– 1,5dl Yoghurt
– 0,5dl Chilisauce
– 1dl Apelsinjuice
– 15ml Kycklingfond
– 0.5dl Parmesanost riven
– 1st Gul lök, hackad
– 1st Paprika i valfri färg, gör bitar.
– Röd curry efter smak
– Salt
-Svart peppar

1. Sätt ugnen på 180.
2. Blanda ihop alla ingredienser uton kycklingen, blanda väl och smaka av.
3. Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra lägg sedan löken och paprikan över.
4. Lägg yoghurt blandningen över allt och ställ i ugnen i ca 30 minuter.
5. Koka riset till när det är ca 15 minuter kvar.
6. När kycklingen nått en inne temperatur av 70 grader är den klar för servering, gör några apelsin halvmånar och något grönt att garnera med om du vill.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Comments (2)

  1. posted by Anna/Frostrosor on 9 december, 2011

    Soligt yoghurttäcke låter ju så vackert! Härligt att piffa upp denna gråa fredag med!

      Svara
    • posted by Patric on 9 december, 2011

      Tackar Anna!
      Roligt att du gillar det udda namnet, jag tycker om att piffa upp namnen lite 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: