Apelsingrillad kyckling med ört och parmesanpasta

By : | 0 Comments | On : december 28, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Saftig och smakrik en perfekt kyckling i ugnen fixar både och...

Här om dagen köpte jag svensk färsk kyckling där man på paketet till och med kunde läsa vilken gård den var uppfödd på, en riktigt fin kyckling som är lagom i storleken för att delas  i kvartar så att det går lite fortare i ugnen. Idag så säger mina smaklökar att nypressad apelsin ska det vara med lite svartpeppar och olivolja på toppen allt får steka i en varm ugn, mmm saftig och gott tillsammans med pasta med lite smak som går fort samt enkelt att göra till medan kycklingen sköter sig själv i ugnen.

Funderar du på det där med att stycka en kyckling själv? Det är enkelt och snabbt gjort, här på svensk fågel finns instruktionerna hur du gör.

Apelsingrillad kyckling

Man kan tom. se vilken gård den kommer från..

– 3st Kycklingar i kvartar (Går bra med filer också)
– 1st Stor apelsin i klyftor
– 3st Morötter skalade och slantade
– 20ml Olivolja
– Svart peppar
– Salt

1. Dela kycklingen om du har hel och lägg på en djup plåt.
2. Häll olja, salt och peppar på och gnid in, pressa apelsinen på och lägg klyftorna bredvid.
3. Lägg morötterna runt och ställ i varm ugn på 200° i ca 25 minuter
4. Efter halva tiden ta ut och häll skyn som liggeri plåten på kycklingen.
5. När kycklingen är ca 80grader så är den klar för servering

Ört och parmesanpasta

– 1pkt Pasta
– 1dl Parmesan riven
– Svart peppar
– Örtblandning (Du har säkert någon favorit av blandning)
– Olivolja
– Salt

1. Koka pastan enligt anvisningarna
2. Häll av vattnet och häll på olja, salt, svart peppar, örter och parmesan.
3. Rör om och smaka av… Servera med kycklingen

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: