Uppdrag knytis, en rätt till buffén…

By : | 0 Comments | On : augusti 13, 2011 | Category : Hemma i köket, Privata inlägg, Recept

En sallad till kvällen knytis buffé.

Efter en dag i solen tillsammans med dottern som spelat en liten cup i fotboll, så ska det fixas en rätt till buffén på kvällens kusinträff.  Jag började lite smått i går redan att marinera tärnad fetaost, delade cocktailtomater, tärnat äpple och grov tärnad rödlök i lite vitlök, rapsolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar. Passade även på att koka pasta och krydda den, samt fixa kyckling som kryddats med apelsinjuice, citronpeppar, paprika pulver och färsk salvia.Så när jag kom hem kund jag i lugn och ro göra mig i ordning innan jag , lägger upp allt på ett fat. Jag börjar med att lägga ruccola i botten, pastan lägger jag sedan som en sträng i mitten med den marinerade fetaosten runt om. Kycklingen får ligga på toppen på fatet, sedan är det bara att garnera upp lite snyggt och bege sig mot träffen. Vi bakade även ett surdegs focaccia som toppades med gröna oliver, färsk tomat, rödlök, flingsalt och rikligt med olivolja, ett bröd som passar kanon till en buffé och som inte behöver något pålägg eller smör på.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: