Vårinspirerad krämig pastasås med basilika och salami

By : | 1 Comment | On : februari 26, 2012 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Den sköna solen som letar sig in i köket och lyser över tallriken

Strålande vårsol ute och trots att det är februari så får man en skön vårkänsla i kroppen, dagens lunch samlar lite av energin och känslan i en krämig pastasås. Basilika och purjolök får symbolisera våren i sina lite våriga smaker , salami och grädde ger den lite mustighet och chilin lite skön värme.

Vårinspirerad krämig pastasås med basilika och salami

– 1pkt Pasta
– 100gram Salami strimlad
– 1st Röd paprika tärnad
– 2dm Purjolök strimlad
– 2cm Grön Chili fin hackad
– 1dl Grädde
– 2dl Vatten
– 2st tärningar Hönsbuljong
– Färsk basilika hackad
– 10ml Maizena
– Salt
– Svart peppar
– Olja
– Parmesan hyvlad

1. Koka pastan enligt anvisningarna
2. Fräs purjolök, chili med basilikan i lite olja.
3. Lägg i paprikan när purjon börjat mjukna, låt allt få lite färg.
4. Slå på grädde, vatten och buljong tärningar, låt koka upp och puttra tills tärningarna löst upp sig.
5. Red av med maizenan utrört i lite vatten som man häller försiktigt i och låter koka upp.
6. Lägg i salamin och blanda väl.
7. Smaka av såsen med salt och svart peppar avsluta med att lägga upp pastan och hälla såsen på.. garnera med något grönt och hyvlade parmesanen på toppen… servera

Print Friendly
Share This Post!

Comment (1)

  1. posted by milla on 26 februari, 2012

    Gott med salami i såsen

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: