Workshop om mindre matsvinn

By : | 0 Comments | On : oktober 18, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Matrester hos oss blir till biogas, som är med och driver våra bussar i Västerås

Idag så är det bara ett snabbt besök inne på jobbet på morgonkvisten, klockan 9:00 ska jag vara på plats i Enköping för en Workshop om matsvinn. Ett projekt som går ut på att precis som det låter minska det onödiga svinnet på mat, vilket bokstavligen är att kasta pengarna och miljön i soporna. Jag tycker att det är ett mycket välkomnande projekt även om jag har svårt att förstå riktigt att man inte är noggrannare med svinnet, då det inte bara handlar om miljötänk utan om stora pengar också.

Tyvärr så är vi väl också en ”bov” här även om vi har väldigt lite svinn vid själva tillagningen, så har vi tack vare den stora valmöjlighet som patienter på ett modernt sjukhus har dock ett svinn. Vi kommer inte ifrån att vi måste ha en viss beredskap för att man väljer olika, men vi jobbar aktivt med att göra prognoser för att minska så mycket som möjligt. Idag får vi se om jag lyckas lära mig lite mer som vi kan tillämpa i våran verksamhet, allt för att vi ska få vår kära jord att må bättre och leva längre och så att skattepengarna används effektivare där dom behövs.

Här är en länk till projektets hemsida

Ett tidigare inlägg om matsvinn

VAFAB där biogasen görs

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: