Husets Enchiladas med krispig tomat och majssalsa

Tortillabröd läckert spröda och fyllda..
Igår fixade jag maten till ett gäng glada fotbollstjejer som hade avslutning på fotbollen, det bidde enligt önskemål tacos med alla tillbehör. Det bidde lite över som idag får ligga som grund för middagen, jag gör några läckra Enchiladas som ackompanjeras av en härlig salsa. För övrigt så kommer namnet enchiladas från det spanska ordet ”enchilar” som betyder att smaksätta med chili vilket får vara med här också fast i salsan som får bli den heta delen..
Husets Enchiladas
– 500gr Köttfärs
– Tacokrydda
– 1st Liten burk valfri salsa, bestämmer lite hur stark det ska bli..
– Extra chili om man vill ha lite mer smak
– 100gr Ris kokt
– 1st Gul lök Hackad
– Tortillas ”små”
– Nachochipe
– Ost riven
1. Stek färsen, blanda i salsan, chili och taco krydda.. låt svalna
2. Blanda med löken, kokt ris och lite riven ost
3. Lägg i tortillas och lägg på en plåt, strö krossade nachos och riven ost på.
4. Ställ i ugnen på 2oogr tills osten smält och det får färg.. Ta ut och lägg upp på ett fat
krispig tomat och majssalsa
– 4st Tomater hackade
– 2st Gula lökar hackad
– 1.5dl Majscorn
– 15ml Vinäger
– Chili
– Salt
– 15ml Honung flytande
1. Fräs löken och chili, blanda i tomaten, vinäger och låt koka ihop
2. Häll i majsen och Smaksätt med salt och honungen, smaka av..
Servera allt med isbergssallad och gräddfil..