Loader

Vi har också känslor..

By : | 0 Comments | On : 17 augusti, 2011 | Category : Jobb inlägg, Privata inlägg, Tankar, Utveckling

Är allt tillåtet i nättidningarna?

Idag så har man i dom flesta tidningar på nätet möjligheten att kommentera artiklar direkt, detta är något som jag brukar fundera på för rätt ofta.  Det kan vara grova påhopp mot både enskilda människor och grupper av människor, plötsligt så är allt tillåtet inom ramen av pressfrihet och yttrandefrihet. Ofta så har dessa kommentarer tyvärr sällan något att tillföra den journalistiska biten i artikeln.

Den verksamheten som jag jobbar i har också figurerat i pressen då och då, inte helt ovanligt med väldigt grova påhopp mot de människor som jobbar i verksamheten. Man tillåts säga saker som jag aldrig skulle tillåta mina egna barn att säga, eller om det förekom på min arbetsplats skulle jag räkna det som mobbning. Jag brukar säga att all form av kritik är bra kritik för verksamheten, men om den inte är saklig så är den tyvärr inte mycket att ha. Som kommentaren som vi fick en gång ”att all mat är äcklig och inte skulle fungera som hundföda”, ger mig inte direkt så mycket att jobba på eller bemöta. Självklart så jobbar vi i köket för patientens bästa, och en kommentar i den stillen gör allt vårt arbete helt meningslöst och säger bara att vi inte är något värda. Det är väl lite av problemet att i ett offentligt kök försvinner alla människor, kvar blir bara en verksamhet som är enkel att ha åsikter om. Men i köket jobbar personal årets alla dagar för att patienterna ska få bra mat av hög kvalitet som uppfyller alla dom krav som ställs på en måltid på ett sjukhus, vi lagar maten som vi sedan dukar upp på en bricka denna körs till avdelningen för att sedan komma i retur och bli ordentligt diskat innan det börjar om.

Självklart kan vi förbättra oss och vist gör vi fel också, och jag tar tacksamt emot alla synpunkter som kan hjälpa oss att bli bäst på det vi gör. Men jag köper inte att vi inte behandlas med den respekt, som vi alla har rätt till att bli behandlade med. Glöm inte bort att i köket bakom allt finns det människor precis som du, med känslor som alla andra och en vilja att göra det bästa på jobbet.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
  -George Miller
  %d bloggare gillar detta: