Loader

Äkta Carbonara på mitt sätt

By : | 0 Comments | On : 1 oktober, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Roligheter

Kanske äkta Carbonara, eller åtminstone min egen variant..

Mycket tyder på att Carbonara kom till i Italien efter andra världskriget, när dom alierade kom med bacon och ägg som man använde till sin pasta. Idag så vart jag sugen på just Pasta Carbonara, den ”nya” Italiensk klassiker som det finns lika många varianter av som Italienare. Idag så gör jag kanske inte riktigt som jag brukar, då jag bytt ut baconet mot rimmad fläsksida.

Det går även att blanda i grädde vilket egentligen föddess i USA, men jag hoppar det och använder mer olivolja istället. Det här är en väldigt enkel rätt som går fort att göra..och kom ihåg att detta är min variant som faller mig i smaken..

 Äkta Carbonara på mitt sätt

– Pasta som du vill ha, jag använde penne denna gång.
– 400gr Rimmad sida tärnat /Går bra med bacon också
– 4st Äggulor
– 1st Gul lök
– 2klyftor Vitlök
– 1,5dl Parmesan riven
– Olivolja
– Svart peppar

1. Koka pastan enligt anvisning, koka blanda i olja och salta..
2. Stek fläsk, lök och vitlök i rikligt med olja en stor panna där du kan blanda i pastan sedan (för att få med all smak)
3. Blanda i pastan när den är klar, slå i ägg och parmesan vänd försiktigt allt.
4. Krydda med svart peppar och salt och smaka av.. Klart för servering

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  No one is born a great cook, one learns by doing.
  -Julia Child
  %d bloggare gillar detta: