Loader

Texas styled Chili – Köttfärssås för en riktig Cowboy eller Cowgirl

By : | 0 Comments | On : 16 januari, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Ett chili recept är en familjehemlighet egentligen och den ska ha helt kött och inte färs... men om man jämnför med chili con carne så är den här mer autentisk.

En äkta Chili är inget hafsverk utan det handlar och att låta alla smaker och inte minst chilin få koka ihop, jag börjarde direkt när jag kom hem idag och låter den stå på plattan så länge det går innan det är dags att äta. Jag har även i kidney och svarta bönor även dom behöver lite planering för att bli klara i tid, lägg dom i vatten på morgonen eller dagen innan och koka dom samtidigt med chilin så går det fortare.

 Texas styled Chili
– 0,5dl Svarta bönor
– 0,5 Kidney bönor

– 1kg Köttfärs
– 2st Röda lökar hackade
– 2st Tomater hackade
– 3st Klyftor vitlök hackade
– 1st Röd eller Grön paprika i små tärningar
– 25ml Tomatpuré
– Chili efter smak fint hackad
– 20ml Kalv fond
– 20ml Honung
– 1l Vatten
– Salt
– Svart peppar

1. Börja med att koka bönorna för sig enligt anvisning på paketet, bra om man lagt dom i blöt innan.
2. Stek färsen färdig i slutet stek med tomatpurén,  krydda med svartpeppar samt salt
3. Lägg i alla grönsaker även chilin och vänd runt ordentligt.
4. Slå på vatten, fond och honung, låt det puttra ordentligt minst en timme om det blir för lite vatten slå på mer och glöm inte att vända då och då
5. Avsluta med att låta koka ner så att det blir en röra, häll i bönorna sedan smaka av och servera med mjukt bröd, ris sallad eller något annat gott..

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Den förste som åt ostron var en modig man.
    -Jonathan Swift
    %d bloggare gillar detta: