Apelsindoftande nudelwok med kycklingfilé och jordnötter

Snabbt ner i väldigt varm panna för att behålla färg och krispighet
Wok tycker jag är tacksamt för det går fort och blir väldigt gott, jag har en rejäl wokpanna i gjutgjärn men man kan woka i en stekpanna också i omgångar för att blanda ihop allt sist. Kom ihåg att det ska vara riktigt varmt i pannan och använd rikligt med olja, sedan ska det snabbt stekas så att färger bevaras i grönsakerna annars blir det blekt och tråkigt.
Jag wokar allt först med bara lite salt för att sedan hälla på en woksås som ger smak till hela anrättningen, det är något som jag lärde mig av en Kinesisk kock som jag jobbade med för några år sedan.
Apelsindoftande nudelwok med kycklingfilé och jordnötter
– 5st Block Nudlar
– 400gram Kycklingfilé i strimlor
– 1st Röd paprika i bitar
– 1st Grön paprika i bitar
– 1st Broccoli i buketter
– 2dm Purjolök i skivor
– 4st Vitlöksklyftor hackade
– 1dl Jordnötter saltade
– Olja
– Salt
– 2dl Apelsin juice
– 30ml Kycklingfond
– Curry
– Ingefära
1. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten i ca 20minuter
2. Jag wokar först kycklingen i omgångar så att den inte börjar koka i woken salta lite när den steks.
3. Woka alla grönsaker i rikligt med olja och mycker varmt, salta lite samtidigt.
4. Lägg i kycklingen i woken med grönsakerna.
5. Häll av vattnet från nudlarna, häll på lite olja samt salt och häll i dom med kyckling och grönsakerna i woken.
6. Blanda woksåsen av juice, fond, curry och ingefära vispa om ordentligt och häll i woken..
7. Lägg i nötterna och landa ordentligt avsluta med att smaka av.. servera
posted by milla on 5 mars, 2012
Vad kul med en variant på wok som är så gott