Äpplegrillad fläskkotlett med tomat & myntakräm

Sistahelgeninnansommarlovetslutar middag
Idag så fick jag ett önskemål av ena sonen, han konstaterade att det var sista helgen innan skolan börjar så han ville ha en ”sistahelgeninnansommarlovetslutar” middag med grillat på menyn. Klart att vi ska fira att skolan börjar tänkte jag, så en lagom grillmeny tänktes ut på en gång.
Kött är alltid populärt i familjen med tre tonårs grabbar och en tränande sporttjej, så då gillas proteinerna och turligt nog hittade jag en härlig benfri fläskkotlett i frysen. Så det får bli stommen i middagen, till det så serverar vi lite grillade korvar, en tomat & myntakräm, grillade grönsaker och ugnsbakad potatis. Jag törs lova att det är en enkel meny som tar lagom lång tid att göra, en enkel beskrivning på den kommer här:
Fläskkotletten
Marinerar jag väldigt enkelt med lite äppelcidervinäger, soya och svartpeppar, men på grillen så tar jag och lägger i bitar av äpplen på glöden samtidigt som jag lägger på köttet. Vi har en trädgård full av äpplen så jag kan ödsla lite på äpplena, det ger en härlig doft och smak på köttet. Det går även bra att testa att lägga färska örter direkt på glöden, det är ett lite annorlunda och härligt sätt att krydda på. Testa tex att lägga lite rosmarin i botten när du grillar kyckling, eller varför inte lite salvia till fläskköttet.
Tomat och myntakräm
– 15msk Yoghurt
– 60g Soltorkad tomat
– 8 blad Myntha
– 2 klyftor Vitlök
– 0,5msk Flyttade honung
– Salt
– Svartpeppar
Strimla tomaterna och blanda i yoghurten med hackad mynta, honung och kryddor. Krämen gör sig bäst om den får stå och dra en stund.
Ugnsbakad potatis.
– Stora potatisar (Två till tre stycken var)
– Salt
– Olivolja
– Vitlök
Tvätta och dela potatisen en gång, lägg dom med platta sidan upp och ställ dom i ugnen på 225 grader.
Blanda olja salt, peppar och vitlök, pensla potatisen lite då och då till dom är klara.
Grillade grönsaker
Nja här tycker jag att ni ska använda lite egen fantasi, men försök att grilla grönsakerna hela och skiva dom till serveringen med lite olivolja och salt på. (mina grönsaker vart för kvällen zucchini, röd paprika och salladslök)