Loader

Är du en av dom som slänger pengarna i sjön?

By : | 0 Comments | On : 6 september, 2011 | Category : Hemma i köket, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Tankar

Det finns en burk för allt...

Man undrar ibland vart vi är på väg när man hör och ser hur vi konstant försöker hitta genvägar, som ger oss ett bättre och  friskare liv med läckra kroppar. Nyligen så konstaterade man att köttindustrin upptäckt hur man kan få folk att handla mer kött med smart forskning och marknadsföring, det fenomen finns även bland andra aktörer på marknaden så köttindustrin är inte ensamma. Även kosttillskott industrin visar sig vara väldigt bra om man vill tjäna pengar, vi handlar tydligen proteinpulver, vitaminpiller, fettförbrännare och fiskolja för otroliga 2,4 miljarder varje år bara i Sverige till i princip ingen nytta alls.

Givetvis finns det undantag men för dom flesta av oss tror jag att vi skulle må bättre av rätt mat, mindre stress och att sova ordentligt, att ta vitaminer, ginzeng och allt vad det nu kan tänkas heta är bortkastat. Det finns en övre gräns för vissa tillskott för att inte vara farligt för kroppen, så att äta för mycket tillskott kan ge motsatt effekt mot vad som var tänkt.

Äter man en naturlig och varierad kost så finns det inget behov av vare sig piller, pulver, drycker eller konstiga dieter som ställer till det för våra kroppar, det behöver inte vara krångligare än att låta det sunda förnuftet styra. För allt som lagras i kroppen leder till att du går upp i vikt, så om du förbränner det fett som du äter och låter bli sockret som lurar kroppen att binda fettet så klarar du dig bra. Varierar du sedan kosten med olika livsmedelsgrupper så får du i dig det som behövs för att må bra, så kan du hoppa över alla tillskott och tjäna pengar.

Artikel i DN.se om detta

Artikel på SVT.se

Tidigare inlägg på bloggen

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
  -Carl Hammarén
  %d bloggare gillar detta: