Loader

Att jobba med 50 år i bagaget…

By : | 0 Comments | On : 22 maj, 2013 | Category : Blogg, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Roligheter, Tankar

Igår så fyllde Scandic som jag jobbar för 50år ett företag som onekligen har en ganska intressant historia bakom sig, man kan lätt konstatera att det hänt en hel del på de åren om man tittar på saker som teknik, bilar, krav, standard och med andra ord har man samlat på sig ett välfyllt bagage under året som kedja.

Scandic i Västerås där jag huserar är ett klassiskt väghotell som byggdes 1980 och är en del av det moderna väghotellets historia, en historia som började redan 1963 i laxå där man byggde det som då hette  ESSO motor hotell.

För Esso Motor Hotell hämtade man inspiration från de populära amerikanska motellen, samtidigt som optimismen i Sverige grodde och framtiden var ljus.

Att åka på bilsemester blev allt mer populärt och då uppstod behovet av hotell nära de stora Europavägarna, hotellen var anpassade för att gästerna kom med bil och hade bekvämligheter och moderna nyheter som TV på rummet.

Så här 50 år senare så har man bytt namn till Scandic och det har blivit betydligt fler på hotell än när hotellkedjan startade, skillnaden syns även på gästerna som när det startade var många som reste i tjänsten och vår tids fritidsresande var mycket begränsat.

Idag bor allt fler på hotell någon gång under året både i tjänst, på fritid eller som många på någon sport aktivitet, och ett stort antal av Scandic-hotellen ligger inte bara vid de stora vägarna längre utan har flyttat in centralt beläget i våra städer.

På de här åren så har Scandic blivit Nordens största hotellkedja med omkring 160 hotell i åtta länder och ca 30 000 hotellrum, ett av dem är Hotellet i Västerås där jag själv jobbar idag.

Här i Västerås har hotellet varit på plats sedan 1980 då det byggdes som ett nytt modertn motor hotell, så här 33 år senare så genomgår vi just nu en stor renovering där min del med restaurang och bar får en stor ansiktslyftning.

För några veckor sedan fick vi flytta in i den första delen som är klar i den nya restaurangen, samtidigt så river man och bygger om i en annan del och framåt midsommar kommer vi att ha en helt fantastisk restaurang och bar igen med ett tydligt tema runt det moderna väg hotellet.

För mig så är det roligt att vara en del i en stycke Svensk motor Historia som nu skrivs om när vi renoverar, snart så är vi inte ”bara” ett hotell utan en modern mötesplats med med plats för alla där man hittar en bra restaurang och trevlig bar där vi skapar en miljö som är Casual, Creativ & Caring.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Utan aptit skall man varken äta eller älska.
  -Eberhard von Minden
  %d bloggare gillar detta: