Loader

Att vara en politisk slagpåse..

By : | 0 Comments | On : 30 augusti, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Privata inlägg, Tankar

Slå gärna åt rätt håll..

Jag hyser stor respekt för våra svenska politiker oavsett vart man jobbar och vad man jobbar för, vi behöver alla politiker för att kunna vara ett demokratiskt samhälle.

Med det sagt så ska jag säga vad jag inte går med på för jag har svårt att vara en politisk slagpåse, att stå i mitten och utstå den ena förnedringen efter den andra för att någon ska uppnå ett politiskt mål. Jag anser inte att det är vare sig rätt mot mig eller mot den verksamhet som jag driver, för det är faktiskt en verksamhet som vi driver och den har inget med politik i sig att göra. För mig så har jag fått ett uppdrag av en styrelse eller som i vårat fall en nämnd precis som i vilken verksamhet som helst, vi genomför den så som vi har fått i uppdrag att göra. Detta fungerar alldeles utmärkt och vi har en verksamhet som jobbar efter nämndens mål, men tyvärr så finns det dom politiker utanför som inte riktigt förstår skillnaden mellan verksamheten och politik. Att jobba inom en offentlig verksamhet innebär inte automatiskt att man ska acceptera att vara slagpåse som man kan offra hur som helst, jag får känslan ibland om man tittar på dom debatter som försiggår att det lätt blir så.

Jag lägger mig inte i vart man vill att maten lagas, jag lägger mig inte heller i dom olika politiska åsikter som finns, däremot när det kommer till rena sakfrågor som rör verksamheten anser jag att jag har rätt att lägga mig i. Att man som politiker får komma med så mycket fel i sak är skrämmande, och att man på ett så nonchalant sätt helt glömmer bort dom människor som finns bakom en verksamhet är ännu mera skrämmande. Jag är inte rädd att få min verksamhet vare sig granskad eller kritiserad, för det jag gör står jag för och det ser jag inga problem med att försvara. Men att föra debatter på en spelplan som ligger lång utanför min, anser jag vara både fegt och svagt ännu mindre om man väljer att spela bakom ryggen.

Många har dom politiska slagen varit och när valet var i antågande var det som värst, vilket är lite konstigt kan tyckas för nu är det inte lika mycket. Har med en länk till en debatt artikel skriven full med sakliga fel, och antydningar som bara är gjorda för att stärka en politisk åsikt utan egentligen ha grund. Jag hade gärna sett att debattören som haft så mycket åsikter en enda gång kontaktat oss och kanske skaffat sig lite fakta och träffat dom som han mer än gärna slår på gång efter gång.

Jag väljer att inte kommentera artikeln i övrigt, utan ser det mer som en uppmaning till dom politiker som har svårt för att skilja på politik och verksamheter. Att innan ni börjar fajtas vilket ni måste för er ideologi, tittar på vilka ni träffar för jag vill inte bli slagen igen.

Jag avslutar där jag nästan började för jag har sett alla sorters politiker och majoriteten av alla är fantastiska människor som brinner för sin sak, jag är stolt över att ni finns och att vi har en sådan fantastisk demokrati i vårt land.   

En av artiklarna skriva av en av dom politiker som slår hårt

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
  -Jean Anthelme Brillat-Savarin
  %d bloggare gillar detta: