Loader

Autentiska chilenska dofter i mitt kök hemma…

By : | 0 Comments | On : 22 februari, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar

En rejäl burk med chilenska dofter i form av örtallkrydda

Har en vän som med sin härliga familj varit i Chile under 6 veckor, och i förra veckan när han kom hem så hade han även en påse till mig i sin packningen.

Kan ju låta lite suspekt men han hade fixat en påse med en chilensk krydda enligt honom så går den under namnet allkrydda, och när jag frågar vad den innehåller så är han rätt osäker – Örter.. men mer specifikt än så blir det inte.

Men det låter härligt när han berättar att när den köptes så går man till någon som säljer kryddor i lösvikt, där ber man om en allkrydda varpå det skopas upp diverse torkade kryddor som mals till en underbar blandning. Idag under matlagningen hemma så testades den ordentligt, jag slås av att den smakade örter utan att man kan känna att någon speciell ört slå igenom mycket imponerande i min mening.

Är övertygad om att den kommer att användas flitigt här hemma till en mängd olika saker, och när den är slut så får jag försöka hitta någon som ska till Chile igen för annars kommer nog en lite tår rinna…

Ett stort tack till vännen som låter mig testa smaker från en annan del av världen..

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
  -Dansk ordspråk
  %d bloggare gillar detta: