Loader

Bakpotatis fylld med läcker ljummen bacon och fetaröra, serverat med grillad Entrecote

By : | 0 Comments | On : 30 oktober, 2011 | Category : Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Entrecon enkelt grillad med salt och peppar, desto mer jobb med röran i potatisen..

Nyss hemkommen från en hockeydrabbning med grabbarna i VIK´s BJ som gav vinst, så är det dags att börja med maten som ska bli en smarrig söndagsmiddag. Idag så får det bli härlig bakpotatis med en ljummen bacon och fetaostkräm till det serverar vi en härlig entrecote.

Bakad potatis

–  6st Bakpotatis

1. Sätt potatisen på en plåt picka lite i skalet och ställ in dom i en varm ugn 200grader i ca 45minuter. OBS! Inge aluminium folie på potatisen, för då blir dom kokta och inte bakade..
2. Känn med en sticka när det inte är motstånd är dom klara, och när dom är klara låt dom vila ute en liten stund.
3. Snitta ett kryss på ovansidan och kläm ihop i botten så att skåran blir större.. klart att servera

Ljummen bacon och fetaröra

– 140gr Bacon tärnat
– 150gr Fetaost
– 10st Coktail tomater hackade
– 1st Rödlök hackad
– 3dl Yoghurt
– 15ml Flytande honung
– 0,5dl Pinjenötter
– Några basilika blad
– Svart peppar

1. Stek bacon knaprigt, lägg i löken fräs med en stund och ha i tomaterna
2. Stäng av värmen lägg i Basilika, yoghurt, honung och smula i fetaosten
3. Krydda med svart peppar och smaka av, servera med entrecoten och bakade potatisen

Grillad Entrecote

– Entrecote i bra skivor till familjen

1. Grilla enligt familjens smak med salt och peppar, låt vila lite på papper innan servering.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
    -Sokrates
    %d bloggare gillar detta: