Loader

Bästa hamburgaren i stan…

By : | 0 Comments | On : 9 juli, 2011 | Category : Grill, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Finns inget i hamburgerväg som slår en egen ihop plockad...

Hamburgare är ju något som alla gillar, även jag gillar en saftig god grillad hamburgare. Men om jag ska njuta ordentligt och tycka den är riktig god så ska den vara egen gjord, inte köpt på någon av våra hamburgerrestauranger eller någon färdig variant som du lägger på grillen hemma. Det ska vara en riktig burgare med 100% nötfärs och kryddad med det som känns rätt för dagen och alldeles hemmagjord.. Idag så är en sådan dag då det ska grillas hamburgare hos oss, börjar med att tända grillen så att den får den rätta glöden.

Det är sommar så då får det bli rostad färskpotatis till, och inga sliskiga och feta pommes. Tvättar bara potatisen och lägger den på en plåt och  är dom stora så delar jag dem en gång, sedan är det bara att köra in dom i ugnen på 225grader i ca 30 minuter. Krydda efteråt med salt, lite vinäger och olja.

Nu är grillen på g och potatisen i ugnen då är det dags att göra hamburgare, jag använder mig av enbart nötkött blandar inte i ägg eller ströbröd. Kryddningen brukar jag variera lite, idag så vart det salt, svartpeppar, ketchup, hickory liquid, salladslök, färsk dragon och koriander. Blandar färsen ordentligt och stansar hamburgarna med ett hamburger järn, som du får tag på i dom flesta köksaffärerna.

När det är klart kollar jag till glöden som snart är perfekt, kollar in i ugnen på potatisen som har 15 minuter kvar. Nu fixar jag grönsakerna, hamburgersås och det som önskas vara på hamburgaren så att det är klart innan det ska grillas, tyvärr så är jag en urusel bagare så brödet är inte hemma gjort. När det är klart så är det grillningen kvar, glöden ser perfekt jämn röd ut och gallret uppvärmt så det är bara att lägga på burgarna. När jag grillat färdigt är potatisen också klar, bara att krydda och lägga upp och var och en får göra sin egen läckra hamburgare.. Själv så föredar jag en Hawaii med en grillad ananasring på och lite extra stark sås .. smaklig måltid och lycka till med er egna hamburare bäst i stan..

Färdiga för grillen..

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
  -Lars, 5 år
  %d bloggare gillar detta: