Loader

Blodpudding med oklassiskt tillbehör…

By : | 0 Comments | On : 24 augusti, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Snabbmat, Utveckling

Klassiska blodpuddingen med ett oklassiskt tillbehör

Kan man som matälskare servera något så enkelt?.. självklart kan du det. För mig handlar det om vad som är gott eller inte, om det sedan är en blodpudding hemma eller gourmemiddagen på finkrogen spelar det ingen roll. Jag vill bara äta det som jag är sugen på för dagen, njutningen ligger ofta i det som mina smaklökar önskar.

Idag så är det just en sådan dag då jag är grymt sugen på blodpudding, och jag har absolut inte gjort den själv annat än att steka den. Jag vet att många inte kan äta den, och många älskar den precis som hela min familj. Idag så är det träning för idrottarna och kort om tid, så det får bli enklaste möjliga serveringen för snabbt ska det gå. Men lite måste jag ju pilla så att det blir lite häftigare att äta, det fick bli ett roligare tillbehör som piffar upp blodpuddingen. Mitt försök att snabbtina blodpuddingen i vatten, fick ett resultat som fick blodpuddingen att se ut som någonting helt annat men tillbehöret vart bra.

Blodpudding:

Från kyldisken i favoritaffären

Härliga tillbehöret:

– 1st stor Gul lök
– 1st stort grönt syrligt Äpple
– 8 skivor Cognacs medwurst
– Salvia

Tärna löken och äpple, stek det på hög värme  och börja med löken, äpplet ska i när löken börjar mjukna och medwursten ska strimlas och ska i precis innan det är klart, krydda med salvia.

Lägg röran på blodpuddingen och servera gärna även med lingonsylt.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
  -Hippokrates
  %d bloggare gillar detta: