Tillbaka till den viktigaste av måltider
När jag för några år sedan jobbade inom det offentliga köket på landstinget med maten i fokus så utvecklade jag ett djupare intresse för att se helheten av måltiden och inte bara ekonomi, råvara & tillagningen, jag insåg ganska snart att för att ge en positiv upplevelse av maten så var ... more
Read moreTips på tvätt och skrubbning av färskpotatis
Tycker du som jag att att det är tråkigt att skrubba färskpotatis?.. här är tipset som gör det lättare och roligare att få färskpotatisen ”kastrull klar” more
Read moreKnivskarpa brev
För mig som jobbat med matlagning i hela mitt liv så har knivarna blivit väldigt viktiga för att jag ska kunna jobba rätt i köket, detta gäller i allra högsta grad även mina knivar hemma där jag vårdar dem ömt och varsamt. För mig är det kanske inte viktigast att ... more
Read moreVarför smakar korven bäst utomhus?
Detta är del 1 av en text som jag skrev för Förskoleforum 2013, men som jag känner fortfarande är lika aktuell så jag presenterar den här också. Regnet smattrar på mitt regnställ och droppar i pannan samtidigt som jag tar första tuggan på min nygrillade korv. Visserligen ligger den ... more
Read moreHar du koll på temperaturen?
Har du någon gång lyckats få köttet sådär torrt och tråkigt eller en fisk som får tankarna att hamna i öknen? att laga till en köttbit eller fisk är ibland svårare än vad man tror men vägen till att lyckas är inte så svårt om man gör rätt. Här är ... more
Read more#epicestonia 61
Jag kan inte påstå att jag direkt tillhör skaran som brukar vinna när det gäller olika tävlingar, min tur ligger på andra saker i livet istället men ibland händer det som man inte tror ska hända. Jag såg av en ren händelse en tävling med namnet #epicestonia där priserna var ... more
Read moreKänns menyn som en lektion i latin?
Har du någon gång haft känslan när du öppnar menyn att du tittar i en gammal svensk kyrkbok där orden låter bekanta men du förstår inget, då har du med andra ord råkat ut för ett gäng kreativa kockar som svänger sig med olika lika kreativa ord. För är det ... more
Read moreVisst känner vi igen dessa matgäster..
Det är roligt att studera folk när man är på restaurang och ibland kommer jag på mig själv att studera folk lite för ingäende, den här bilden beskriver de olika typer av matgäster som man ser när man tittar runt lite och är du med ett större sällskap hittar du ... more
Read more