Loader

Böna som medicin?

By : | 0 Comments | On : 27 september, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Böna som medicin, strålande tanke för en tunna som jag..

Kaffetåren rena medicinen har amerikanska forskare kommit fram till, vilken tur för en sådan som mig som lärde mig dricka kaffe samtidigt som jag startade min karriär i köket. Det var några år sedan nu och det har inte direkt avtagit, i början så drack jag alltid med en skvätt mjölk men fick för mig att jag vart bättre i magen utan så nu hoppar jag över mjölken. För mig så har kaffet sedan länge varit en del av arbetsdagens start rutin på morgonen, jag slår upp en kopp fundera lite och planera dagens arbete.

Före frukost, till frukost, efter frukost, förmiddags, efter lunchen, eftermiddags, kaffe tår, påtår, efter middag… det blir åtskilliga koppar under en dag,  så jag kanske kan räknas som en medicin missbrukare. Nu är studien visserligen riktad mot kvinnor, men i jämlikhetens tecken så tänker även jag ta åt mig av den.

Det man har kommit fram till är att kvinnor som dricker mycket kaffe löper 20 procent lägre risk att drabbas av depression. Det är koffeinet i kaffet som är den bidragande orsaken till effekten, för bland de kvinnor som drack koffeinfritt kaffe såg man ingen minskad risk. Men det ska även sägas att i slutklämmen på rapporten konstateras även att det ”inte bevisar att koffein minskar risken för depression, men att den antyder att det kan finnas en sådan skyddande effekt.” Allt är hur som helst publicerat i det amerikanska läkarsällskapets tidskrift Jama.

Länk till SVT.se om kaffe studien

Länk till SVD.se om kaffe studien

Länk till DN.se om kaffe studien

Länk till Aftonbladet om artikeln

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: