Loader

Budget arbete grunden i köket

By : | 0 Comments | On : 31 augusti, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Roligheter, Utveckling

20110831-102308.jpg

Siffror i mängder ligger bakom en bra budget.

Idag är det budget på agendan ett viktigt arbete som inte syns så länge det är bra gjort, slarvas det så syns det desto mer på resultatet. För oss är det viktigt att få en bra balans för att kunna använda rätt råvaror och den personal som behövs för att kunna laga maten, sedan ska alla andra komponenter in som el, hyror, utveckling, transporter, service med mera.

Vi är självförsörjande så det som vi kostar ska vi även själva ta in, med andra ord så måste vi täcka upp alla kostnader som vi har. Man glömmer gärna bort att när man hanterar mat så är det inte bara råvaran som kostar, och i ett sjukhuskök med kraven på alla olika koster så är det inte mindre.

Kravet till nästa år är att vi ska bibehålla samma pris på patientmaten, vilket inte kommer vara några problem. I priset på maten så har vi även med dom extra kostnaderna som blir med ekologiska råvaror, samt för att kunna fortsätta utveckla matlagningen i köket.

När vi är klara så kommer vi ha en budget som vi är nöjda med och kan stå för, denna lämnas sedan över till vår kostnämnd för beslut om vi kan köra efter budgeten eller om den behöver justeras.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
  -Robert Lynd
  %d bloggare gillar detta: