Chedargratinerad spättafilé med tomat och rödlök i vinsås

Under det gröna täcket döljer sig ett läckert cheddarlager ovanpå fisken.
Fiskdag idag precis som det alltid var på krogarna när det serverades lunch förr, och där tisdagen var fiskdagen då man fick färsk fisk. Det berodde mycket på att fisken som kom på måndagen var gammal för det fiskades inte på söndagen, därför hoppade man över måndagen och det vart lite tradition att när man gjorde lunchmenyer så skulle det vara fisk på tisdagen.
Chedargratinerad spättafilé med tomat och rödlök i vinsås
– 800gr Spättafilé (går bra med annan fisk)
– 2dl Vitt vin
– 2dl Yoghurt
– 2st Tomater tärade
– 1st Rödlök hackad
– 1tsk Maizena
– 50gr Cheddarost riven
– Knippe persilja hackad
– Salt
– Peppar
1. Rulla ihop fisken och lägg i en ugnsform, salta och peppra på.
2. Häll vin och yoghurt i en kastrull blanda i lök och tomat smaka av med salt och peppar
3. Låt det koka upp och häll i maizena utrört i lite vatten och ta av från värmen
4. Häll det på fisken och lägg ett lager med cheddarosten ovanpå, ställ i ugnen på 220° i 10 minuter sätt sedan på grill i ugnen och låt fisken få riktigt fin färg
5. Lägg rikligt med persilja på och servera med kokt potatis eller som jag med ugnsrostad som du hittar recept på här.