Loader

Chef United ett intressant nätverk av kockar för kockar….

By : | 1 Comment | On : 29 februari, 2012 | Category : Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Tuff logga för föreningen med massor av hjärta..

Den som har jobbat i ett kök vet att tonen ofta är hård och kan ibland kännas lite hjärtlös, men under ytan så brukar det finnas gott om empati och medkänsla. Alla i köken vet att det som sker under en servering med hårda ord och tuffa blickar stannar där, när allt är lugnt igen så reder man ut och glömmer för att gå vidare som goda arbetskamrater.

Chef United är ett sådant bevis på hur hårda toner och tuff jargong blandas med stort hjärta och empati, det är en nystartad föreningen som enbart vänder sig till kockar och föreningen jobbar som ett nätverk där man delar med sig, ger tips och hjälper men även jobbar för utsatta människor i samhället.

Föreningen förklarar sig själv så här:

Chef United”- bara menings uppbyggnaden säger mycket om nätverket

Där ett felstavat Chef’s säger att du inte behöve vara akademiker eller hantera språket fullt ut, din ärlighet, kärlek till matlagning och din vilja att ge tillbaks är mer av betydelse. United är en av grundstenarna att just att förena kockar i alla situationer, på alla nivåer, för att utbyta kunskap och erfarenhet. Finna/skapa/förmedla arbetstillfällen och inspirera ung som gammal att ta tag i livet och börja leva. Utan våld, med kärlek till yrket och respekt för erfarenhet.

Grundaren av föreningen Johan tillägnar ”Chef United”  sin förre Sous-chef Markus Gabrielsson, som blev offer för det dödliga och oprovocerade våld vi ser i vår vardag.

Chef United har som krav att medlemmarna även gör en insats för dom utsatta i samhället, alldeles i slutet av förra året så gjorde man en stor insatts för dom hemlösa i Stockholm när man skapade lite härlig julvärme och bjöd på mat med hjälp av medlemmar och kontakter i föreningen. Just nu hjälper man till att bemanna en matlagnings kurs i samarbete med Stockholm Crossroads, som ger stöd till EU emigranter som har tufft att komma in i svenska samhället ofta med väldigt dålig kunskap i svenska. Man ser även dagligen på föreningens kontaktsida på facebook hur man ställer frågor om allt mellan himmel och gjord, man får svara med tips och lösningar med andra ord ett helt fantastiskt community för den som bryr sig.

Jobbar du i ett kök så titta in på deras sida och häng med i gemenskapen på Chef United, är du bara nyfiken eller vill sponsra en god sak så titta in du med….

 

Print Friendly, PDF & Email

  Comment (1)

  1. posted by johan lundberg on 29 februari, 2012

   Toppen och tack!

     Svara

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
  -Richard Kline
  %d bloggare gillar detta: