Chutneyfärssås med ädelost serverat nyttigt råris

Lite fascinerande att när man pratar köttfärssås så tänker man direkt på Bolognese..
Köttfärs, mangochutney och ädelost var det som jag bestämde mig för att använda i dagens middag, jag vacklade lite mellan att göra en färsbiff eller en köttfärssås men såsen vann och biffen får bli nästa gång. En rätt trevlig smakkombination med den sötsyrliga chutneyn mot den lite skarpare ädelosten i såsen, jag serverar ett nyttigt råris till som tar lite längre tid att koka med som blir väldigt gott.
Råris
Koka efter anvisningarna på paketet men lägg i två buljong tärningar i vattnet.
Chutneyfärssås med ädelost
– 900gr Köttfärs
– 1st Rödlök i klyftor
– 1st Paprika
– 20ml Tomatpuré
– 0,75dl Mango chuney
– 15ml Kalvfond
– 3dl Vatten
– 2dl Yoghurt
– 15ml Maizena
– 50gr Ädelost + lite extra till garnering
– Salt
– Svart peppar
1. Stek färsen tillsammans med löken, precis innan det är klart fräser du med tomatpurén.
2. Slå på chutney, fond och vatten, låt det puttra i ca 10 minuter.
3. Lägg i yoghurt och paprika låt koka upp.
4. Red av med maizena utrört i vatten, koka uppoch ta av från värmen.
5. Smula i ädelosten och låt det smälta, smaka av med salt och peppar .. smaka av och lägg lite ädelost på toppen och servera med råriset..